yang COMEL2 toO :))

Sunday, 31 July 2011

bulan puasa meng'auchak' kembali ..wee ~ :)

assalammualaikum..


hello there,anak2 y soleh dan solehah sekalian :)
*wink*wink utk 1st day ~ alhamdulillah,dapat jugak tunaikn 8 rakaat mlm ni :)


sedar tak sedar dh 19 kali ak jumpa dengan bulan RAMADHAN y penuh barakah ni :)
hope allah memanjang kan umur aku and menjadikn kita seorang hamba y lebih baik dari sebelum ni . insyaALLAH .. amin :)

igt lagi waktu pose mse dulu.. slalu dok curi makan,curi minum .. hahah .. pastu nk bgn sahur gile liat ahh ~mate ni mcm ade gam je ..berat nk bukk ,dhla pluk bantal busuk++kips lg .. sejuk smpai ke tulng .. taw la kn udara wktu subuh tuu .. wuuu ~ pergh !

tiap2 sahur ibu mesti bli koko crunh dengan honey star sbb ak ni xnk mkn nasi waktu pagi (blagak mcm omputeh..huhu) ..mkn dengn ayaq melo..waktu kecik dlu ak ckp kt ibu .klu ibu xbeli adek xnk pose..tengok?kecik2 dh demand,ish3..(jgn tiru aksi ini :P ) ...xpun susu..tp skrg dh ok , bgn sahur dh bleh mkn nasi.siap bangun sama dengn ibu siapkan mknn sahur tau ?? haa ~

= sebab adek dah besar,dh bleh jaga ibu kn :) =
tapi klu time nk berbuka .. tambh2 time g ikot ibu g BAZAR .. mak aii ~ kecur ayaq liyoq tau ? sabo jele ..banyk beli,pntng nmpk sedap semua nk .. tp tu dulu..sekarg dh faham makna JANGAN MEMBAZIR .. :))

*wink bcoz doa kita semua akn diangkt trus kepada allah taw,doa banyak2 k ??
time ni jgk bleh jmp n kumpul ramai2 kt masjid..waktu berbuka + tarawikh..bleh jumpa jiran y slama ni xbercakap..bleh kenal jiran y slama ni x bertegur . LIKE :)
n more *wink*wink sbb buln ni semua org tukar makanan , means akn mengerat kn lagi SILLATURRAHIM .. see? banyak kn faedah y kta dpt buln ni.pahala ? tu toksah ckp la..mmng xterkira ..sbb ALLAH kan MAHA PEMURAH:)
 


tapi tu dlu .. sekrg dh ade kt tempat org ..dh kne survive sendiri .xpe,pembelajrn utk msa akn dtg.bersyukur kepada allah sbb temukan kta dengn bulan ramadhan lagi , hope akan lebih memantopkan iman ak n korg .. smpai level y pling maximum :)
*chayok2 !

*rindu kat ibu sangat2.. :(
*thn 1st puasa bkn kt umah ngn ibu ..



~jom baca niat dengan upin ipin :)
NGEE :D


Friday, 29 July 2011

pakaiain melambangkn identiti ,yeke ??


assalammualaikkum.

hello smart boy and pretty gurly ~

penh denga ayat “don’t judge a book by its cover” ? ..means, jgn mengkritik orang dari apa yang kita nampak . atau ayat y lagi korg paham,klu tengok orang y pkai baju burok,pakai selipar,muke pun SEMEMEH memanjang . korang jangn igt diye tu pengemis sejati kt tepi jalan mne la tau kot2 ade degree ke .tht not fair kn?? haa~ korg rasa bleh pkai lg ke perumpamaan tu ?? .lalalala ~
but, bg ak identity ni penting . why??bcoz smua orng akn tgk kta dri cara kita berpakaian,cakap,cara kita buat kerja .


sama la jugak dengan kita. bnde 1st  expression  y kta akn pk . klu tengok org tu kemas+bersih++HENSEM .. hehe .. mesti kita pk y org tu keje besa , berpelajaran . even dy kje tukang kebun . and sure punye la , y org akn percaya 60% ckp org tu,wlopun org tu ckp merapu . kn??. haha
its normal,manusia ni akn judge dgn ape y dy nmpk kn?? ak pun sama . tp more kpd negative thinking kn,huhu .. 


 *wee~
ok . lg satu point . bila kte kerja dan krja tu memerlukn kita utk jmp org,bercakap n bla bla bla ~ .
agak related dgn ak jugk, sbb tu post tajuk ni . hehe :P
president ak ckp,IMEJ tu penting . yup ! ak sokong 200% (credit to mustakim ) hohoho .. bila semua org tgk kita , smua org akn judge.and msti ad pro n kontra kn..tp,sebenarnya kta y memberikn gmbaran tntng identiti kta sendri .either good o bad.org akn describe dari apa y dy nmpk .just simply as tht .
p/s = KEMAS itu penting :)



Wednesday, 20 July 2011

new chapter ! bismillahirrahmanirrahim :D

assalammualaikum :D



pengalaman mematangkan :)





dah tue .. haah tue , dh 19 .. dh xde title 'sweet 17' hohoho ..
ade  x poket doremon?? nk g skolah balik ? ngee ~ :D


berkurun tak menjejak mata kat page blog ni .. bkn ape ... pent woo skrg ni,xde mse..sbb bnyk sgt komitmen sekrg ni .. tp xpe,lame2 insyaALLAH bleh manage .. amin :))


growing up ???
means kte dah semakin besar n tanggungjawab pun makin banyak .. tanggungjawab pada dri sendiri , parent , orang sekeliling + ultraman .. hehehe . semakin besa semakin banyak yang kita belajar .. semakin bnyak orang yang kite kenal .. n the best thing is , bleh improve diri kita :) .. klu dlu xtw nk buat keputusan sekrg dh tau .. klu dlu xbleh nk fikir mne baik mane buruk .. sekarang dah boleh .. see??



klu dlu xpandai marah org , sekrg dh pndai mrh .. klu dlu xpndai pkai shawl skrg dh pndai .. heheh ..kredit to YONG .. tengkiu sbb ajaq chek pkai bnde alah 2 .. tp en , xla best mane jadi org besar ni ..jadi darjah 2 lagi best . huhu ..bleh mkn aiskrim mak cik yam kantin tuu ..

n..
klu dlu xtw betapa ssh nye nk cari duit , skrg dh tau betapa beharga nye duit ..
klu dlu xtw mcm mne syg nye parent kt kta .. skrg dah tau ..
its normal things y smua org akan rasa n akan alami ..


ENJOY IT ! :)
ok ,xtw nk membebel ape dah .. haha .



*BERUBAH? yes,yes,yes !


....

assalammualaikum .. :))












semBang sini :))