yang COMEL2 toO :))

Tuesday, 12 November 2013

new Person , new Beginner , new Life :)


Assalammualaikum :)

bersarang dah blog ni, dah lama xshare. dah lama xtulis . kind of akward :)
im 21 now, getting older. hmmm :(
dulu muda sekarang kurang muda . heee
new Person .
ME :)
new Beginner .
ME :)
new Life .
With you :)

Sunday, 31 July 2011

bulan puasa meng'auchak' kembali ..wee ~ :)

assalammualaikum..


hello there,anak2 y soleh dan solehah sekalian :)
*wink*wink utk 1st day ~ alhamdulillah,dapat jugak tunaikn 8 rakaat mlm ni :)


sedar tak sedar dh 19 kali ak jumpa dengan bulan RAMADHAN y penuh barakah ni :)
hope allah memanjang kan umur aku and menjadikn kita seorang hamba y lebih baik dari sebelum ni . insyaALLAH .. amin :)

igt lagi waktu pose mse dulu.. slalu dok curi makan,curi minum .. hahah .. pastu nk bgn sahur gile liat ahh ~mate ni mcm ade gam je ..berat nk bukk ,dhla pluk bantal busuk++kips lg .. sejuk smpai ke tulng .. taw la kn udara wktu subuh tuu .. wuuu ~ pergh !

tiap2 sahur ibu mesti bli koko crunh dengan honey star sbb ak ni xnk mkn nasi waktu pagi (blagak mcm omputeh..huhu) ..mkn dengn ayaq melo..waktu kecik dlu ak ckp kt ibu .klu ibu xbeli adek xnk pose..tengok?kecik2 dh demand,ish3..(jgn tiru aksi ini :P ) ...xpun susu..tp skrg dh ok , bgn sahur dh bleh mkn nasi.siap bangun sama dengn ibu siapkan mknn sahur tau ?? haa ~

= sebab adek dah besar,dh bleh jaga ibu kn :) =
tapi klu time nk berbuka .. tambh2 time g ikot ibu g BAZAR .. mak aii ~ kecur ayaq liyoq tau ? sabo jele ..banyk beli,pntng nmpk sedap semua nk .. tp tu dulu..sekarg dh faham makna JANGAN MEMBAZIR .. :))

*wink bcoz doa kita semua akn diangkt trus kepada allah taw,doa banyak2 k ??
time ni jgk bleh jmp n kumpul ramai2 kt masjid..waktu berbuka + tarawikh..bleh jumpa jiran y slama ni xbercakap..bleh kenal jiran y slama ni x bertegur . LIKE :)
n more *wink*wink sbb buln ni semua org tukar makanan , means akn mengerat kn lagi SILLATURRAHIM .. see? banyak kn faedah y kta dpt buln ni.pahala ? tu toksah ckp la..mmng xterkira ..sbb ALLAH kan MAHA PEMURAH:)
 


tapi tu dlu .. sekrg dh ade kt tempat org ..dh kne survive sendiri .xpe,pembelajrn utk msa akn dtg.bersyukur kepada allah sbb temukan kta dengn bulan ramadhan lagi , hope akan lebih memantopkan iman ak n korg .. smpai level y pling maximum :)
*chayok2 !

*rindu kat ibu sangat2.. :(
*thn 1st puasa bkn kt umah ngn ibu ..



~jom baca niat dengan upin ipin :)
NGEE :D


semBang sini :))